Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Magyar arany németország legnehezebb terepfutóversenyén (videó)

  • Állapot: Archív

Wermescher Ildikó nyerte a Zugspitze-Ultratrailt, Németország legnehezebb hegyi ultramaratoni versenyét.

A viadalon a futóknak 100 kilométeres távot, és összesen 5420 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük.

Németország, terepfutóverseny, ultra, Wermescher, Zugspitze, ultratrail 

Zahorán Ádám, a 2008-as Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton ezüstérmese, Wermescher klubtársa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Alpokban rendezett viadalon nemcsak a német, hanem az európai élmezőny tagjai is részt vettek.

03 júl. 2012 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A beszámoló szerint Wermescher először 78 kilométer után állt az élre, ám ezután combizomgörcs miatt lassabban tudott csak haladni, és legfőbb riválisa, Andrea Calmbach visszaelőzte.

A magyar atléta aztán a 91. kilométernél, az utolsó nagy emelkedőnél ismét előzött, innetől nem engedte ki a kezdeményezést a kezéből és végül kilencperces előnnyel, 14:18:36 óra alatt diadalmaskodott.

A férfiaknál a SALOMON atlétája, a 31 éves Julian Chorier fölényesen győzött, de kiváló ideje (11:55:37) meg sem közelíti a tavalyi fantasztikus pályacsúcsot, amelyet a spanyol Miguel Heras állított be (10:55:19).

A pálya gyors volt, de nem volt igazán meredek emelkedő benne, ami számomra a legeleőnyösebb terep. Végig nagyon élveztem a versenyt, csodálatos terepen vezetett a pálya, de nem gondoltam volna, hogy ekkora fölénnyel győzök.

Második helyen a német Constantin Pade (Team Dynafit) érkezett. A 25 éves futó  ideje 12:41:17, amelyet az utolsó 20 km-n harcolt ki az osztrák Thomas Wagner előtt (13:07:54), akivel sokáig együtt futottak.

Forrás: MTI, terepsport.hu | Galéria | Eredmények

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk