Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Profi akar lenni a 16 éves magyar golfozólány

  • Állapot: Archív

golf, Rózsa Csilla, WJGS, olimpia, teniszLegfőbb célja, hogy egy amerikai egyetem elvégzését követően a profik között bizonyítson a jelenleg másodikos gimnazista Rózsa Csilla, a legsikeresebb magyar junior golfozó, akit korosztályában tavaly az egyik szervezet a legjobb női játékosnak választott.

A 16 éves tehetség az MTI-nek adott csütörtöki interjúban elmondta: a rövid téli szünetet követően vasárnap utazik Jacksonville-be, ahol egy korábban elnyert golfösztöndíj keretében készül fel a szezon első versenyére, amelyre a Dél-afrikai Köztársaságban kerül sor.

14 febr. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

"Nyolcéves koromban egy rendezvényen találkoztam először a sportággal és rögtön megszerettem. Három évvel később nyílt hozzánk közel egy pálya, akkor kezdtem el játszani" - mondta Rózsa Csilla, aki főként Európában, illetve a tengerentúlon készül a különböző megméretésekre, amikor hazajön, csak apróbb dolgokat csiszol a játékán. Hozzátette: rendkívül fontos számára az erőnlét is, így heti három alkalommal kondicionáló edzéseket végez. "Egy játék öt órán keresztül tart, ami alatt végig sétálni és koncentrálni kell, és vinni a nehéz ütőket. Ráadásul egy verseny négy napig tart."

Rózsa Csilla elmondta, korábban teniszezett, ám mivel az, illetve a golf is rendkívül időigényes sportág, inkább utóbbit választotta. "Néha röplabdázom még az iskolában, de szeretem nézni például a kosárlabdát, a vízilabdát és a sznúkert is." Idei terveivel kapcsolatban a felnőtt magyar bajnoki címet már bezsebelő játékos elárulta, szeretne még több és rangosabb versenyen indulni, és a tavalyi évhez hasonló jó eredményeket elérni.

Rózsa Csilla hosszú távú terveit is egyértelműen megfogalmazta: "Szeretnék Amerikában egyetemre menni, ebben a golfösztöndíj sokat segíthet. Ennek igazából két útja van, vagy az egyetemek keresnek majd meg engem, vagy én jelentkezem, de erre a gimnázium harmadik osztálya előtt nincs lehetőség. A kinti egyetemeken csapatban játszanak, és így nagyon sokat lehet fejlődni."

A golf 2016-ban már ott lesz az olimpia programjában, ugyanakkor a magyar versenyző elmondta, inkább a 2020-as ötkarikás játékokon való részvételt célozná meg.

"Az olimpiára a profi versenyeken szerzett pontokkal kialakuló ranglistás helyezéssel lehet kijutni, de az egyetemi ösztöndíjhoz amatőrnek kell maradni, éppen ezért a 2016-os játékokra még nem nagyon tervezek" - mondta Rózsa.

Játékával kapcsolatban hozzátette, az elmúlt időszakban főleg fejben fejlődött sokat, technikailag pedig mindig is a gurítás volt a kedvence, ugyanis az megy neki a legjobban. Rózsa Csilla decemberben a második helyen végzett a junior golfozók világsorozatának (WJGS) floridai döntőjében, s a viadal után a WJGS legjobb női játékosnak járó díjat is átvehette.

Szerző: MTI

Bővebben... https://hvg.hu/sport/20130214_Profi_akar_lenni_a_16_eves_magyar_golfozo#rss

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk