Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Poór Brigitta tereptriatlon világbajnoki címet szerzett Spanyolországban

  • Állapot: Archív

Poór Brigitta, tereptriatlon, világbajnoki,   Spanyolország, ITU, Stoltz, McQuaidAz ITU 2011-es tereptriatlon világbajnokságán az U23 kategóriában Poór Brgitta (X2S TEAM) világbajnoki címet szerzett április 30.-án. Ez sportág első hivatalos teljes világbajnoksága, ahol minden szakág képviselője indult.

Brigitta kiválóan úszott, a kerékpáros pályán a felnőtt mezőnnyel is tartotta a tempót, majd a futáson csak arra kellett ügyelnie, hogy tartsa a pozícióját.

30 ápr. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Nagyon okosan, taktikusan versenyezve, kihasználva terepkerékpáros tudását verte vissza a spanyol, angol és portugál triatlon válogatott versenyzők támadásait.

Az elit női mezőnnyel együtt indultak az U23 versenyzők is és ebben a mezőnyben is megszerezte a 15. helyet. A női versenyt a 3-szoros XTERRA (extrém tereptriatlon világbajnok) kanadai Melanie McQuaid nyerte óriási fölénnyel, mögötte az amerikai Shonny Vanlandigham érkezett, harmadikként pedig honfitársa Emma Garrard.

A férfi mezőnyben a világ 30 legjobb versenyzője állt rajthoz, köztük Sipiczki Csaba (X2S TEAM). A versenyt a világ legsikeresebb tereptriatlonistája nyerte, noha a pálya kifejezetten nem az ő stílusához igazodott – a dél-afrikai Conrad Stoltz mégis hihetetlen fölénnyel iskolázta le az olimpikonokból, világbajnokokból és világkupa dobogósokból álló elit mezőnyt. Másodikként az amerikai Seth Wealing, harmadikként pedig a svájci Olivier Marceau érkezett célba.

Poór Brigitta, tereptriatlon, világbajnoki,   Spanyolország, ITU, Stoltz, McQuaid

Az legnagyobb európai tereptriatlon eseményt, a visegrádi Európa-bajnokságot rendező csapat, a X2S TEAM honlapján további részletek, fotók és élménybeszámolók olvashatóak.

Fotó: X2S TEAM

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk