Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 18. Csütörtök  Ma Andrea és Ilma napja van.  

Mezei futó világbajnokság, az öngyilkos taktika nem jött be

  • Állapot: Aktuális

„Menni vagy meghalni" – ilyen felütéssel indult el az ugandai Joshua Cheptegei a mezeifutó-világbajnokságon, amit számára hazai pályán, Kampalában rendeztek. Cheptegei öngyilkos taktikát választott, sokáig vezetett, de aztán ijesztően és látványosan összeomlott. Már az siker, hogy egyáltalán beért a célba.

30 márc. 2017 Hozzászólás: Hozzászólás  
Mezei futó világbajnokság, az öngyilkos taktika nem jött be Foto: IAAF

Cheptegei nagyon bátran küzdött, nagyjából a 10 kilométeres verseny féltávjánál állt az élre, messzire elhúzott a többiektől. Az utolsó két kilométerre is maradt vagy 40 méter előnye. A céltól 600 méterre viszont megborult, minden ereje elszállt. Képtelen volt reagálni az őt támadó Geoffrey Kamwororra. Teljesen koordinálatlanná vált a mozgása, minden pillanatban úgy tűnt, hogy elesik. Egyszer egyik csapattársa is megtolta, hátha lendületbe hozza, de Cheptegei ekkorra már teljesen kikészült. A távot azért leszenvedte, végül 30. lett. Ez is fontossá vált, mert végül Uganda ezzel harmadik lett a csapatversenyben, csak három ponttal megelőzve Eritreát.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Egyéniben a kenyai Kamwororor lett a világbajnok, Kenenis Bekele óta ő az első futó, aki meg tudta védeni a címét. A verseny után elmondta, meg sem próbált Cheptegei-jel menni, mert öngyilkosnak érezte a tempót. Igaza lett.

A nőknél az első hat helyet kenyai futók szerezték meg, és a hetedik bahreini Ruth Jebet is Kenyában született. Cheptai 31:57 perces idővel nyert, megelőzve Alice Nawowunát (32:01) és Lilian Rengerukot (32:11).

Forrás: index.hu | iaaf.org 

Utoljára frissítve: csütörtök, 30 március 2017 13:03

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk