Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A magyar huszárok 700 kilométert lovagolva érkeztek a "Sinjska alka" horvát lovasversenyre (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Sinjska alka egy horvát lovasverseny, amelyet 1715 óta minden augusztus első vasárnapján rendeznek a horvátországi Sinj városában. Idén vállalkozó magyar hagyományőrző huszárok lóval tették meg 15 nap alatt a 715 km hosszú utat Sinjig, ahol a horvát lovasok díszvendégeként részt vettek a rendezvényen. 

11 aug. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
A magyar huszárok 700 kilométert lovagolva érkeztek a "Sinjska alka" horvát lovasversenyre (+videó) Foto: Csepin Péter Facebook

A magyar lovasok Várpalotáról indultak a hosszú útra, ahol az előzetesen számolt napi átlag távolságot jóval meghaladva, akár 80 km-t is lovagoltak változatos terepen. Hol földutakon, hol ösvényeken, hol vízparton, hol autóúton. A tervezett tempótól elmaradás annak köszönhető, hogy útjuk során néha igazi ítéletidő hátráltatta őket. Ahol lehetett vágtában pihenték ki a monotonitást, de a napi átlag 50 kilométeres távot főleg lépésben és ügetésben tették meg. Általában a szabadban aludtak, de előfordult, hogy pajtában vagy házban kaptak szállást. 

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Az utolsó szakaszon így írnak a naplójukba:

Reggel Sinj még 127 kilométerre van tőlünk. Három napra leosztva megtehetőnek tűnik... nagyon magas motivációnk van elérni a kimondhatatlanul távoli várost. Napóleon siet a segítségünkre. Megtaláljuk azt a kis, mára feledésbe merült utat ahol 1805- től az ő seregei behatoltak Dalmáciába.

A sikeres megérkezésről és a versenyről így ír Csepin Péter:

Lezárult a sinji portyánk. Az utolsó két nap erőltetett menetét pillanatok alatt feledtette a dalmát táj és a parádés fogadtatás. Szinte hazaértünk Sinjbe. Lovak a hippodromon, ahol az alkás lovak is élnek. Mi végre ágyban hajthatjuk majd álomra fejünket abban a pár órában ami két menet és a hozzá tartozó ünneplés között marad. A Barát favoritunk Tino Radanović nyeri. A Coját a leköszönő Kristian Bikic. A fő napon az Alkát Ivo Zorica, hajszál híján nem Tino akinek nagyon drukkoltunk. Összefolynak a napok. Vasárnap este nagyon hamar eljött. Vele a díszvacsora. Mind a horvát köztársasági elnök mind a mi köztársasági elnökasszonyunk részt vesz rajta, pár percet mi is kapunk, valamint a már ismert és megszeretett Dubrovnik gint. Művészet ahogy italainkat készítik.

Rengetegen segítették önként vállalt feladatuk végrehajtását, köztük sok magánszemély, de a hivatalos szervek között volt a Köztársasági Elnöki Hivatal, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség és a Zágrábi Liszt Intézet is.

Forrás: wikipedia.org | Csepin Péter FB posztok és interjú | jaratlanutakon.hu 

Free Joomla Lightbox Gallery
Utoljára frissítve: csütörtök, 17 augusztus 2023 11:23

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk