Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Mezei futó bajnokságok hétvégéje

  • Állapot: Archív
Az elmúlt hétvége nem csak itthon, de külföldön is a mezei futó versenyeké volt. Az Egyesült Államok hatalmas presztizsű nemzeti egyetemi bajnokságát (NCAA) is most rendezték, illetve az óceán innenső oldalán is versenghettek a cross country szerelmesei, Hollandia és Belgium nagyszabású versenyein.

Az NCAA bajnokságot a University of Oregon színeiben induló mindössze 19 esztendős, elsőéves, Edward Cheserek nyerte, aki olyan nagyok nyomdokaiba lépett, mint Steve Prefontaine, Alberto Salazar vagy nem is oly régen Galen Rupp.

25 nov. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

A fagypont közeli hőmérsékletben és erős szélben nem volt egyszerű a 10km pálya teljesítése, miközben a sárral is meggyűlt a versenyzők baja. Cheserek mindezek ellenére 29:42-vel győzedelmeskedett. A címvédő Kennedy Kithuka lett a második, a harmadik helyre a Harvard diákja, Maksim Korolev érkezett. A csapatversenyt a University of Colorado nyerte, 2006 után ismét. A hölgyek mezőnyében Abbey D'Agostino (Darthmouth) lett az első, mögötte Kate Avery (Iona) és Emma Bates (Boise State). A női csapatok közt a Providence University szerezte meg az elsőséget.

Vasárnap Európa egyik neves mezei versenyére a nemzetközi Warandecross -ra került sor a holandiai Tilburg városában.
A férfiaknál a 10km távot a belga Dame Tasama nyerte 29:58-cal, megelőzve a helyi Khalid Choukoud-ot, aki a holland nemzeti bajnoki címmel vigasztalódhatott (amit ötödszörre szerzett meg sorozatban!)

A női verseny 8,1km távján az etióp születésű, friss holland állampolgár, Sifan Hassan győzedelmeskedett 27:09-cel.

A "szomszédban" szintén az európai atlétika szövetség cross country permit sorozatának versenye zajlott, a belga Lotto CrossCup. A sáros pályákon helyi győztesek születtek, Bashir Abdi és Almensch Belete személyében.

  Forrás: Edzésonline

 

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk