Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Kilian Jornet a köztünk élő "ufó" - 485 km-t futott és 177 csúcsot mászott meg, 8 nap alatt a Pireneusokban Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Október 10-én Kilian Jornet fergeteges terepfutást fejezett be a Pireneusokban. Nyolc nap alatt 177 (!) 3000 méter feletti csúcsra futott fel, megtett 485,65 km-t, több mint 43 000 méter szintemelkedéssel. Közel 160  órát töltött fizikai aktivitással a 192 órából!

14 okt. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
Kilian Jornet a köztünk élő "ufó" - 485 km-t futott és 177 csúcsot mászott meg, 8 nap alatt a Pireneusokban Foto: NNormal

A futás Frondellából indult a spanyolországi Huescában, majd a Pireneusok csodás tájain keresztül folytatódott, ahol többek között Balaitus, Black Garmo, Vignemale, Marble Cylinder, Mount Perdido, Long Peak, Posets, Aneto, Sayo és Montcalm csúcsokat mászta meg. A Pica d'Estats volt az utolsó állomás. 

„Fizikailag, érzelmileg és mentálisan is csodálatos élmény volt újra felfedezni azokat a csúcsokat, amelyekre már alig emlékeztem” – mondta Jornet. „Másrészt ez volt az egyik legnehezebb futás, amit valaha csináltam. Jelenleg kimerült vagyok, de nagyon boldog. Minden megtett lépést élveztem, és egy életre szóló emlékeket halmoztam fel.”

A Vignemale, a Monte Perdido vagy az Aneto (a Pireneusok legmagasabb csúcsa) elérése sok kalandor számára vágyott cél, ahogyan Kilian Jornet számára is jelentősek voltak már évekkel ezelőtt is. Ezért álmodott már régóta arról, hogy visszatér a Pireneusokba, és újra találkozik azokkal a csúcsokkal és tájakkal, amelyek környékén felnőtt.

„Arra gondoltam, hogy összekapcsolom a Pireneusok 3000 méternél magasabb csúcsait.”

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Gyermekkorában Jornet a Pireneusokban élt családjával, így a mostani két okból is boldog visszatérés volt, hiszen Jornet tervezett néhány versenyt idén, de sérülés miatt nem tudott indulni. Miután felépült, új projekteken kezdett gondolkodni, és figyelme a Pireneusok felé fordult.

„A fejemben volt ez az ötlet, de nem tudtam, hogy lehetséges lesz-e, vagy túl őrült. Még nekem is... Miután olyan emberektől kaptam tanácsot, akik nagyon jól ismerik a Pireneusok útvonalait, úgy döntöttem, mégis vállalom.” – mondta Jornet.

Döbbenetesen nehéz nyolc nap volt. Számos hegygerinc amelyre feljutott, magas technikai tudást igényelt. Volt olyan nap, amikor 40 csúcson futott át. Egy szakaszon 39 órát futott megállás nélkül, mert nem volt lehetséges a biztonságos szállás.

kilian jornet pireneusok terepfutas trail running terepsport 1

A futás 2023. október 10-én délelőtt ért véget, amikor a nap első sugarai megvilágították Katalónia legmagasabb hegyének, a Pica d'Estatsnak a csúcsát az Alt Pirineu Természeti Parkban. Leereszkedés után, néhány órával később Kilian Jornet befejezte be ezt az emlékezetes kalandot, amely ismét rádöbbentette a természet szépségére és sebezhetőségére.

Ez alatt a 8 nap alatt a rajongók követhették a kalandot Kilian Jornet közösségi médiáján és az NNormal közösségi csatornáin keresztül , ahol a követők is láthatták és hallhatták őt néhány pihenőidőben. Kilian Jornet Strava profilján keresztül is nyomon követhették.

A 8 nap során az NNormal alapítójának lehetősége nyílt arra is, hogy a márka különböző prototípusait nagyon technikás és változatos terepen tesztelje:

„Kiváló tesztkörnyezet volt: az a terhelés, amellyel egy termék akár több éven keresztül szembesülhet, most nyolc napra volt koncentrálva."

Képek

NNormal

VideóOlyan sport és szabadtéri márka, amely Mallorca partjai és Norvégia fjordjai között született. Termékeik Camper és Kilian Jornet, az NNormal két alapítójának közös filozófiáját tükrözik: a fenntarthatóság és a teljesítmény, hogy az embereket a természet élvezetére és tiszteletére ösztönözzék. Ez a küldetés időtlen, funkcionális, teljesítmény-központú és tartósra épített berendezések révén ölt testet. 
VideóidézetekAz összes NNormal felszerelést Mallorcán tervezték, és Norvégiában tesztelték. Ez a szoros kapcsolat a márkanéven is látható ( Nor -way+ Mal -lorca).

Forrás: explorersweb.com | outdoorsportswire.com 

Utoljára frissítve: szombat, 14 október 2023 14:04

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk