Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. április 19. Péntek  Ma Emma napja van.  

Serrieres és Mairhofer nyerték az XTERRA Trentino Dolomiti Paganella tereptriatlon versenyt Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Arthur Serrieres (FRA) és Sandra Mairhofer (ITA) nyerte az XTERRA Trentino Cross Triatlon Európa -bajnokságot 2021. szeptember 26 -án, vasárnap, 2:22:53, illetve 2:49:01 idővel.

Serrieres számára ez a karrierje 14. XTERRA World Tour teljes távú futamgyőzelme, a hetedik ebben a szezonban. Mairhofer számára ez a harmadik XTERRA World Tour győzelem. Mindketten megnyerték a múlt hónapban az XTERRA Európa -bajnokságot a németországi Zittauban, ezzel bizonyítva, hogy mindkét típusú versenyben otthon vannak.

28 szept. 2021 Hozzászólás: Hozzászólás  
Serrieres és Mairhofer nyerték az XTERRA Trentino Dolomiti Paganella tereptriatlon versenyt Foto: XTERRA

A szerkesztő megjegyzése: a Zittauban megrendezett XTERRA EB valódi XTerra futam volt, minden nehézségével, technikás pályájával egyetemben. Az ETU tereptriatlon EB futamok általában rövidebbek és könnyebbek, hiszen itt inkább az országúti menőknek akarnak kedvezni. Nincsenek igazán technikás szakaszok, kihívások és kalandok sem. Sajnos ez a trend elég stabilan tartja magát, de szerencsére az XTERRA saját hatókörben rendezett versenyei nem okoznak csalódást azoknak, akik a kihívásokat szeretik!

Férfi elitverseny

Az időjáráselőrejelzés esővel és zivatarral fenyegetőzött, ennek a ellenére a férfi élsportolók száraz, de borús időben rajtoltak. A 750 méteres pálya két körből és egy ausztrál kijáratból állt. Az úszás végén 10 sportolóból álló boly lépett ki a vízből.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Miután a csoport szinte együtt lépett ki a depóból, Lukas Kocar (CZE) volt az első, aki a pedálra taposott és ellépett a mezőnytől. Az első kör végén, az utolsó emelkedőhöz érve 36 másodperces előnnyel indult a meredeknek Maxim Chane (FRA), Michele Bonacina (ITA) és Felix Forissier (FRA) előtt, de az időközben elkezdődött eső zuhogása mellett az is kérdése volt, hogy melyik sportoló bírja kezelni jobban a sáros lejtőket.

Chané elhúzott a lejtőn, így 30 másodperces különbséggel megszerezte a vezetést Kocar előtt, a fiatal tehetség, Felix Forissier pedig keményen dolgozott tovább a különbség csökkentésén. A trió azonban nagy nyomás alatt volt, mivel a verseny kedvencei közül kettő - Ruben Ruzafa (ESP) és Arthur Serrieres (FRA) - kevesebb, mint 200 méterrel követték őket.

XTERRA EU Champs Italy 2021 highlights bike

Az utolsó körben a Molvenón keresztül vezető úton lefelé a pozíciók ismét megváltoztak, Serrieres a harmadik helyre lépett fel. A nézők meglepődve látták Ruzafát lemaradva, miután defektet kapott, és kénytelen volt felnin végighajtani az utolsó kilométereket.

A befutóban Felix Forissier gyorsan elhaladt Chané mellett, átvette a vezetést, és hatalmas tempóval indult a sík szakaszon, de Serrieresnek sikerült rázárkóznia, és bemutatnia egy döbbenetesen dinamikus futást - annak ellenére, hogy előző nap versenyzett a duatlonon, és az XTERRA Világbajnokság felkészülésében sem pihenhet.

Forissier a célvonalat a második helyen léte át, ezzel a 23 év alatti kategória győzelmét is megszerezte. Miután győztesként célba ért Serrieres így nyilatkozott:

„Nagyszerű, hogy itt nyerhettem. Valóban nagy csata volt Felixszel a terepfutás során, és örülök, hogy velem van egy ilyen versenyző, aki a maximumra szorít. ”

XTERRA EU Champs Italy 2021 highlights run

XTERRA TRENTINO FÉRFI ELIT

Első Utolsó NAT Idő
Arthur Serrieres FRA 02:22:52
Félix Forissier FRA 02:23:21
Panagiotis Bitados GRE 02:26:06
Alapelv Chane FRA 02:26:35
Ruben Ruzafa ESP 02:27:33
Lukas Kocar CZE 02:28:54
Arthur Forissier FRA 02:29:15
Franco Pesavento ITA 02:29:51
Michele Bonacina ITA 02:30:28
Jens Emil Lusta Nielsen DEN 2:31:09

Női elitverseny

A nőknél Michelle Flipo (MEX) volt az első az úszás után, Aneta Grabmullerova (CZE) és Sofia Pryyma (UKR) üldözte szorosan.

XTERRA EU Champs Italy 2021 highlights swim

Míg Sandra Mairhofer néhány pozícióval hátrébb volt a depó után, elemében volt a kerékpáros pályán, 15 percen belül elkapta Flipót, és folyamatosan növelte az előnyét, ráadásul a második kör végére befogott néhány elit férfit is. Hatalmas előnnyel vezetett a futás elején, de továbbra is jó ütemben haladt egészen a célig.

„Hihetetlenül érzem magam, olyan jó itt nyerni. Sok erős lány volt, így nem voltam biztos benne, hogy bajnok leszek-e itt, ezért nagyon boldog vagyok, hogy elsőként léphettem át a célegyenest ” - mondta Mairhofer.

Flipo következett a célban, mint második elit nő az XTERRA Trentino Dolomiti Paganella versenyen. Mivel azonban Mexikói színekben versenyzett, ez azt jelentette, hogy nem jogosult az Európa-bajnoki címre. A bajnokság második helyezettje továbbra is kérdéses volt.

Mivel Diede Diederiks (NED) harmadik lett az XTERRA versenyen, ez azt is jelentette, hogy a második helyet szerezte meg a triatlon Európa-bajnokság dobogóján. Ez még nagyobb teljesítmény, tekintve hogy pénteken is versenyzett a duatlonon, és összetettben második lett egy kihívásokkal teli pályán.

A harmadik Európa-bajnoki dobogós helyet Loanne Duvoisin (SUI) szerezte meg, aki egyben a 23 év alattiak versenyét is megnyerte. A sportoló elégedett volt a teljesítményével, és úgy néz ki, hogy a legjobb formában van, miután visszatért egy balesetből a szezon elején.

XTERRA TRENTINO NŐI ELIT

Első Utolsó NAT Idő
Szandra Mairhofer ITA 02:49:00
Michelle Flipo MEX 02:53:13
Diede Diederiks NED 02:54:02
Loanne Duvoisin SUI 02:54:40
Eleonóra Peroncini ITA 02:57:14
Alizee Paties FRA 02:57:24
Morgane Riou FRA 02:58:11
Márta Menditto ITA 02:58:28
Jindriska Zemanova CZE 02:58:31
Lydia Drahovska SVK 03:03:21

Forrás: xterraplanet.com 

Utoljára frissítve: kedd, 28 szeptember 2021 14:22

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk