Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 29. Péntek  Ma Auguszta napja van.  
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/terepspo/public_html/images/gal/matramaraton2008
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gal/matramaraton2008

Buruczki és Simon hódította meg elsőként a Mátrát

  • Állapot: Archív
ImageBuruczki Szilárd és Simon Emese felnőtt győzelmével ért véget a 7. Mátra Maraton hegyikerékpár-verseny. A T-Mobile TOP Maraton sorozat negyedik, egyben záró állomására augusztus 31-én került sor. A versenyre 1493-an neveztek, az Oxygén Adrenalin Parkban felállított rajtkapu alatt 1260 bringás gördült át, hogy a három táv valamelyikét teljesítse. A kerekesek 28, 59 és 92 kilométer közül választhattak.
01 szept. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


Az esemény díszvendége a Pekingből a héten, eredményes, 23. helyezéssel hazatérő Parti András volt, aki az első kilométereken kísérte a hosszútávot választó férfiak mezőnyét. Buruczki és Simon a mátrai győzelmével hozott annyi pontot a tabellán, hogy az összetett T-Mobile TOP Maraton sorozat győzelmét is elkönyvelhette. A szervezők több mint harminc kategóriában hirdettek eredményt.

A szombat délutáni gyermekfutamok és a vasárnapi BringaSuli a kisebbeknek, míg a T-Mobile Természetjáró Túra a versenyláz nélküli, két keréken kirándulóknak nyújtott kikapcsolódást – utóbbin csaknem félszázan vettek részt. Ezúttal minden, a TOP-sorozathoz tartozó főszervező kivette részét, amíg Eisenkrammer Károly a verseny egészét felügyelte, addig Nagy Ádám a chipes időmérésért volt felelős, Tarnai Csaba a túrát kísérte, Harangvölgyi András pedig a túra résztvevőinek tartott rövid kerékpáros oktatást. A rajt-célterület helyszíne, a Sástó és Mátrafüred fölötti Oxygén Adrenalin Park kalandpályáival, játszótereivel, bob- és quad pályájával minden korosztály kalandvágyó képviselőjének igazi izgalmakat adott. A versenynap egyik színvoltja volt Parti András (Trek Józsefhegyi SE) olimpiai beszámolója, pekingi 23. helyezettünket ezúttal Eisenkrammer Károly főszervező társaságában a színpadon Péter Attila „vette mikrofonvégre”.

Buruczki Szilárd, felnőtt győztes: „Egyre népszerűsödik a sportág, ezt az is mutatja, hogy egyre több amatőr indul el a nagy hazai maratonokon. Nekem idén először volt célom a hazai T-Mobile TOP Maraton sorozat megnyerése – ha már az olimpiára nem jutottam ki –, a Dunán technikai problémáim adódtak ugyan, de így is sikerült megnyernem az összetettet. Ma jól éreztem magam a verseny alatt, igaz két és fél óra után jött egy holtpont, de átestem rajta. Jó darabig a Melts Andrissal haladtam elöl, miután defektet kapott, már csak arra kellett figyelnem, hogy a felvezető motorost kövessem…”

Simon Emese, felnőtt győztes: „Tudtam, hogy ahhoz, hogy az összetettet is megnyerjem, a Mátrában nagyon jó helyezést kell elérnem, mindenképp nyernem kellett. Nem vagyok nagy lejtőző, de a köves, gyors lefelék most jól mentek. Voltak idén hullámhegyeim – hullámvölgyeim, de sikerült itthon igazán nagy győzelmeket szereznem, és ez fontos nekem, mert szeretem a hazai maratonok hangulatát, a magyar hegyeket!”

Langsteiner Marianne, Magyar Telecom, marketing-igazgató: „A Mátra Maraton új helyszíne nagyon sokat nyújtott, nem csak a versenyzőknek, hanem a kalandpark és a játszóterek révén az egész családnak. A sport és a levegő mellett a kilátás is csodálatos élményt adott. Igazi szabadidősport rendezvény volt a mátrai. Mi kiemelten a kerékpársport felkarolását választottuk, idén jóval többen vettek részt a T-Mobile TOP Maraton sorozat állomásain, mint tavaly, úgy érzem, megérte a befektetésünk, célhoz ért társadalmi szerepvállalásunk! Cégünk is példát mutat: 12 munkatársunk jelezte korábban részvételi szándékát a rendezvényen.”

 

Eisenkrammer Károly főszervező: „Izgalmas lehetőségeket nyújtott az új helyszín, minden rendben ment a verseny folyamán. A kiállítói sátrak, az „expo” eddig nem tapasztalt vendégforgalmat bonyolított. Újabb sikeres versenyen vagyunk túl.”

 

Eredmények, T-Mobile TOP Maraton sorozat 4. állomás, Mátra Maraton

Részletes eredménylista

Hosszútáv, felnőtt férfi:

1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont), ideje 3:46:40,

2. Melts András (Corratec World Team) 3:52:13,

3. Blazsó Márton (ZKSE) 4:00:35.


Középtáv, felnőtt nő:

1. Simon Emese (KTM - Erste Leasing), ideje 2:58:36,

2. Nagy Hedvig (Bringabanda SC), 3:00:40,

3. Dósa Eszter (Vitalitás SE - Golyán Kerékpár), 3:06:47.


Fotók: Vanik Zoltán

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.terepsport.hu/images/gal/matramaraton2008


A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk