Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

24 órás MTB verseny - Cube-Csömör győzelem, X2S a legjobb nem elit csapat

  • Állapot: Archív
9. alkalommal került sor a 24 órás MTB fesztiválra. A szombat déltől vasárnap délig tartó, Magyarországon egyedülállónak számító bringás dzsemborin közel 900 kerekes állt rajthoz, köztük 32 elit, 83 hobbi, 6 női csapat, illetve 24 szóló és 19 duó. Profi, bajnok csapatok az összetett első 4 helyén, a X2S-KONA a legjobb csapat, ahol nem álltak csatasorban a magyar elit legjobbjai.
14 szept. 2009 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

Az abszolút leggyorsabb, egyben a legtöbbet tekerő gárda a Cube-Csömör EthicSport Lupin első csapata lett 531 km-t jelentő 118 körrel, megelőzve a Lukács Bálinttal, Melts Andrással felálló LTV Merida Racinget és a harmadikként ünneplő HaiBike All Stars-ot, soraiban Vizdák János mellett a kétszeres magyar bajnok Buruczki Szilárdot és a közelmúltban összetett sorozat-elsőséget szerző Blazsó Mártont.

A győztes csapattól eltekintve a többi hárommal végig szoros versenyben haladt a X2S-KONA TEAM "XTerraminátorok" csapat, ahol egyetlen nagynevű elit versenyző sem indult (Fenyvesi Péter az MTB világjátékokon indul, Hasenfratz Péter pedig nem tudta vállalni a csapattagságot). Mégis a kiegyensúlyozott teljesítmény, a csapattaktika és a multisport versenyeken megszerzett küzdőszellem szorossá tette a befutót: végül a csömöriek 2. elit csapata 10 méterrel nyerte meg a kategória versenyt a zöld-narancs válogatott előtt.

Bogár Gábor a csömöriek csapatkapitánya:
"Negyedik éve nyerte első számú csapatunk megszakítás nélkül az abszolút értékelést, idén viszont sokkal érdekesebb volt, ahogy a kettes számú csömöri csapat megszerezte a győzelmet a saját kategóriájában. Egy 24 órás versenyen mindössze egy-két másodperc döntött a Cross to Save csapattal szemben.

Mi már az első napon bebiztosítottuk előnyünket, vasárnap délelőtt azonban a kettes számú csapat öt perc hátrányban tekert a X2S gárdájával szemben, ezért elhatároztuk, hogy amennyire tudjuk, segítünk a felzárkózásban. Az első számú csapat emberei gyakorlatilag törték az utat a második számú előtt, és folyamatosan közelítettük az ellenfelet.

Fotó: Vanik Zoltán, bringahirado.hu

Hihetetlen volt, hogy a 24. órában milyen gyors köröket lehet hajtani, a végére sikerült utolérni a X2S-eseket, majd az utolsókörben sprint döntött a kettes számú csömöri csapat javára. Fontos az is, hogy különösebb technikai gondunk nem volt, bár néhány defektet beszedtünk, mert rengetegszer kellett lemenni az ösvényről az előzgetések miatt, és egy kisebb bukásunk is volt."

A verseny leggyorsabb 4 és fél kilométeres körét Buruczki 10:33 perces idővel teljesítette. A szóló kategóriában Bándli Szabolcs – váltótárs nélkül – 85 kört, azaz 383 kilométert hajtott 24 óra leforgása alatt. Az athéni olimpikon Vinczeffy Zsolt ezúttal a Merida Ninety-Six hatfős egységét erősítette. A viadalon monociklisek – egykerekűvel – is rajthoz álltak.

A "X2S Ohne Várpomogács" csapat Sikter Zsuzsa vezetésével a Hobby Vegyes kategóriát nyerte nagy fölénnyel.
A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk