Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Válságban a kerékpár: a német adók nem közvetítik a Tourt

  • Állapot: Archív
ImageMezőnyversenyA sorozatos doppingbotrányok miatt az ARD és a ZDF német televízió úgy döntött, hogy kiszáll a Tour de France kerékpáros körverseny élő közvetítéséből. A német körverseny szervezői pedig bejelentették, hogy jövőre nem rendezik meg a versenyüket.
19 okt. 2008 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 


A két közszolgálati csatorna, az ARD és a ZDF, bejelentése szerint a doppingbotrányok miatt erősen csökkent az értéke és a népszerűsége a franciaországi viadalnak. A tavalyi doppingbotrányok miatt múlt évben mindkét adó menetközben beszüntette a Tour sugárzását.

A hírre reagálva a Tour-t szervező ASO közölte: az idei Tour-on a Francia Doppingellenes Ügynökség független doppingellenőrzésén megbukott hét versenyző mindegyikét kizárták a versenyből. "Az ARD előbb felszólít a dopping elleni harcra, mjad amikor az ellenőrzéseken megbuknak a versenyzők, megsértődik. Azt szeretnék, ha ellenőriznénk, de nem találnánk semmit." - áll az ASO nyilatkozatában, akik siettek megnyugtatni a Tour német rajongóit, hogy a versenyt továbbra is élőben nézhetik majd az Eurosport-on.

Mint arról már beszámoltunk, a napokban a német Stefan Schumacherről és az osztrák Bernard Kohlról is kiderült, hogy az eritropoetin (EPO) legújabb generációjához tartozó CERA-t szedett a Tour-on. A szert a júliusi Tour de France-on még nem tudták kimutatni, az eljárás csak a nyár végére vált tökéletesé. Az övékkel együtt összesen hét doppingeset volt a Touron: előttük az olasz Leonardo Piepoli és Riccardo Ricco, a spanyol Moises Duenas Nevado és Manuel Beltran, valamint a kazah Dmitrij Fofonov akadt fenn a vizsgálaton.

Német körverseny
Image
Válságban a Tour
A sorozatos kerékpáros doppingbotrányok miatt a szervezők lemondták a jövő évi német körverseny megrendezését. "Sajnáljuk, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk, ám a sportág jelenlegi helyzetében nem lehet anyagilag sikeres viadalt lebonyolítani" - mondta Kai Rapp, a szervező cég képviselője. A jövő évi naptárban augusztus 29. és szeptember 6. között szereplő versenyt a német szövetség egy magán céggel közösen rendezte volna meg. A verseny megrendezése akkor lehetetlenül el, amikor a főszponzor visszavonta a támogatását.

"A hír nem nagyon igazán lepett meg minket... Az UCI továbbra is reméli, hogy a dopping elleni harc folytatásával a jövőben visszaállítható a sportág korábbi népszerűsége a szponzorok, a média és a szurkolók körében is." - reagált a hírre az UCI szóvivője.

Ullrich búcsúversenyt szervezne Armstrong és Indurain részvételével

Az 1997-es Tour győztese, a 2007-es évben visszavonult Jan Ullrich búcsúgálát szervezne, így köszönne el végleg szurkolóitól. Ullrich neve anno felmerült az Operation Puerto botrányban, emiatt hagyta abba hirtelen az akítv sportot.

"A szurkolók megérdemlik, hogy méltó módon búcsúzzak el tőlük és úgy érzem én is megérdemlem ugyanezt. Szeretnék egy búcsúversenyt szervezni, melyre Armstrongot és Induraint is meghívnám.”

Mielőtt azt gondolhatnánk, a búcsúversenytől Ullrichnak újra megjön a kedve a kerékpársporthoz, managere elmondta, Jan nem tervez visszatérést.

Image

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk