Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 26. Vasárnap  Ma Fülöp és Evelin napja van.  

Az adócsökkentés növelte az adófizetési hajlandóságot a sportban

  • Állapot: Archív

adó, csökkentés, adófizetés, sportA sport területén az adócsökkentés növelte az adófizetési hajlandóságot - többek között erről beszélt Füzi Ákos, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárságának sportszakmai főosztályvezető-helyettese a profi labdarúgókat képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro Budapesten zajló kétnapos jogi konferenciáján.

A NEFMI közleménye szerint a korábbi válogatott labdarúgó felszólalásában azokra a gazdasági ösztönző tényezőkre hívta fel a figyelmet, amelyek a sportgazdaság kifehérítésével a labdarúgás fejlődését, fejlesztését is támogatják. Ennek kapcsán megjegyezte: az egyszerűsített közteherviselést (EKHO) a kormány tavaly augusztusban a sportolókra és a sportszakemberekre is kiterjesztette.

02 szept. 2011 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

"Mivel a rendszerváltással a labdarúgás elveszítette gazdasági hátterének jelentős részét, a kormány első intézkedései közt a sportbarát adójogszabály-módosítások részeként lehetővé tette az alacsonyabb adókulccsal való adózást a sportolók és sportszakemberek körében is" - mondta Füzi az "Állami ösztönzők a labdarúgás fejlesztése érdekében" címmel tartott előadásában.

Hozzátette: az állam adóbevétele e területen ennek ellenére nem csökkent, sőt, egyes számítások szerint még nőtt is, mert a kedvezőbb adózási lehetőséggel javult az adófizetési hajlandóság.

Füzi szólt a labdarúgás idei állami támogatásának mértékéről is: a Magyar Labdarúgó Szövetség 2,2 milliárd forintos állami segítséggel támogathatja az akadémiákat és az utánpótlás-nevelő centrumokat, valamint a Bozsik-programot.

A sportvezető összegezve előadását jelezte: "a kormány közvetlen állami támogatással és indirekt gazdasági ösztönzőkkel szeretné megteremteni a labdarúgás felemelkedésének lehetőségét, kiemelt figyelmet fordítva a sportág utánpótlás-nevelésére".

MTI

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk