Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. május 19. Vasárnap  Ma Ivó és Milán napja van.  

Megkezdődött a spanyol doppingdoktor pere

  • Állapot: Archív

Szerző: MTI

dopping, Tour, kerékpár, Ulrich, Once, ValverdeMegkezdődött hétfőn Madridban a doppingdoktorként elhíresült Eufemiano Fuentes és négy társa pere, a spanyol kerékpársportot alapjaiban megrázó úgynevezett Puerto-ügy tárgyalása.

A botrány 2006 májusában pattant ki, amikor egy razzia során számos doppingkészítményt és körülbelül kétszáz vértasakot foglalt le a rendőrség több madridi lakásban. Később kiderült, hogy Fuentes többek között világhírű kerékpárosokkal - Jan Ullrichhal, Ivan Bassóval, Oscar Sevillával, Alejandro Valverdével, Jörg Jakschéval -, atlétákkal - például világbajnok Marta Dominguezzel -, valamint labdarúgókkal és más sportolókkal is kapcsolatban állt.

28 jan. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás
(0 szavazat)
 

 

A bíróság várhatóan több tucat tanút hallgat ki a következő két hónapban.

Fuentes mellett testvére, az ugyancsak orvos Yolanda, az Once és a Liberty Seguros kerékpárcsapatot korábban igazgató Manolo Saiz, valamint a Kelme istálló két vezetője, Vicente Belda és Ignacio Labarta a gyanúsított.

Ha bűnösnek találják őket a sportolók egészségének - illetve életének - veszélyeztetésében, szabadságvesztésre ítélhetik őket a népegészségügyi törvények megsértése miatt. Az eljárás nem doppingolásra ösztönzés, hanem közreműködés doppingolásban bűncselekménye miatt folyik ellenük. Spanyolországban csak 2006 novemberében, hat hónappal az ügy kirobbanása után fogadtak el ugyanis doppingellenes törvényt.

Fuentes azt állítja, hogy az ő módszerei nem minősülnek doppingolásnak, és nem tiltott eszközökkel éri el a versenyzők teljesítményének fokozását.

Bővebben... https://hvg.hu/sport/20130128_spanyol_doppingdoktor_per#rss

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk