Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. június 14. Péntek  Ma Vazul és Herta napja van.  

Candida fertőzés a mindennapokban

Bármilyen sportot is űzünk, fontos tisztázni, hogy van-e candidánk, és ha igen, mennyire fertőzött a testünk, mit kell tennünk és mit nem.

Mi a candida? Élesztőgomba osztály, a leggyakoribb fájnak az anyakönyvi neve candida albicans. Magában véve nem káros, és akár hasznos része is lehet a szervezetünknek. Ám ha elszaporodik, annak súlyos következményei lehetnek.

Fáradtak leszünk, idegesek, meghízhatunk, és a legkülönfélébb területen léphetnek fel ismeretlen eredetű gyulladások és/vagy fájdalmak. Ezzel egy időben komoly emésztési problémák léphetnek fel a szélképződéstől, a végbélnyílás viszketésén át egészen a hasmenésig. Sajnos az eleve gyenge immunrendszerben is pusztítást végez, így az tovább gyengül. Ezt az ördögi kört kell megszakítani, ami általában csak drasztikus diétával lehetséges.

16 dec. 2013 Hozzászólás: Hozzászólás  

 

Mint minden élesztőgombának, a candidának is a cukor a kedvenc tápláléka. Ettől kell megfosztanunk. Sajnos, ha van candidánk, akkor eleve brutális cukorfüggőséget érzünk, amit maga a gomba vált ki.

Ez majdnem olyan durva, mintha valaki a cigiről készülne leszokni. Tartsuk észben azonban, hogy itt nem mi vagyunk cukorfüggők, hanem a candida. Ha nem kap cukrot, éhen hal, és szépen lassan eltűnik azokról a helyekről, ahol semmi keresni valója.

Ha a felsoroltak közül (különös tekintettel az állandósult fáradtságérzetet) tapasztaljuk, akkor fogjunk gyanút, és vagy menjünk el orvoshoz, vagy természetgyógyászhoz aszerint, hogy melyikben bízunk, és végeztessünk vizsgálatot.

Az íriszben remekül látszik a candida, aki bízik az íriszdiagnózisban, az megúszhat egy két tűszúrást.

A Candida része a bélflórának, egy olyan mikroorganizmus, ami a szájban és a belekben él. Problémát csak akkor okoz, ha ellenőrizhetetlenné válik és a bélfalon keresztül bejut a véráramba, így az egész testben mérgező melléktermékeket szór szét.

Ahogy a Candida elterjed, úgy a mérgező melléktermékei el kezdik károsítani a test szöveteit és a szerveket, valamint komoly pusztítást végeznek az immunrendszerben. A Candida albicans által termelt legveszélyesebb melléktermék az acetaldehid, egy mérgező toxin, ami elősegíti a szervezetben a szabadgyök aktivitást. Az acetaldehid a májban etanollá (alkohol) alakul, így sokszor e végtermék felszabadulásakor az adott személy úgy érzi magát, mintha részeg vagy másnapos lenne.

A diétáról és a más módszerekről egy következő cikkünkben írunk.

Malomsoky Ildikó (X2S TEAM)

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk