Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A maraton világcsúcstartó Eliud Kipchoge együtt fut az afrikai vadőrökkel (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

A maratoni világrekorder Eliud Kipchoge és a cambridge-i herceg is támogatja a jótékonysági kampányt!

Októberben az afrikai kontinensen több mint 50 ranger (vadőr) csapat jön össze, amikor egy speciális jótékonysági terepfélmaraton versenyben mérik össze az erejüket. Minden résztvevő 25 kg-os hátizsákkal fog futni.

29 szept. 2020 Hozzászólás: Hozzászólás  
A maraton világcsúcstartó Eliud Kipchoge együtt fut az afrikai vadőrökkel (+videó) Foto: tusk.org

Az október 3-i rendezvény minden rangereje visz egy 25 kg-os hátizsákot, amely a tipikus napi felszerelést tartalmazza, amellyel dolgoznak. Ezzel a különleges futással szeretnék felhívni a figyelmet a szakmájukban élők jelenleg tapasztalható nehézségeire, és egy nemzetközi bajtársiasságot is építeni egyben.

A világ minden tájáról érkező támogatókat arra is ösztönzik, hogy vállalják saját kihívásaikat és a „Run with Rangers”-et virtuális vagy valódi 5, 10 vagy 21 km-es futás vagy gyaloglás formájában, eszközök felajánlásával vagy szponzorálással. Részletek: wildliferangerchallenge.org.

A kihívást globálisan támogatja számos nemzetközileg elismert ember, többek között Eliud Kipchoge, a maraton világrekordja, Bear Grylls és Levison Wood kalandorok és tévés személyiségek, valamint Őfelsége, Cambridge hercege.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

ranger patrol defenders 1200A Wildlife Ranger Challenge nagykövete, Kipchoge a következőket mondta:

„Számomra nagyon sokat jelent a rangerekkel való futás. Valójában megtiszteltetés együtt futni azokkal az emberekkel, akik vigyáznak a vadra, amikor éjszaka alszunk. "

A Covid-19 megállította az idegenforgalomból származó bevételeket Afrika-szerte, ami óriási hiányt okozott a vadvédelem alapvető természetvédelmi finanszírozásában. Ez azzal fenyeget, hogy drasztikusan csökken a vadőrök fizetése, anyagi háttere, veszélyeztetve az évtizedes afrikai fejlesztési és természetvédelmi munkát. A Wildlife Rangers most egyesül a Wildlife Ranger Challenge versennyel, amelynek egyetlen célja: pénzgyűjtés a vadőrök ezreinek támogatására és az ikonikus afrikai vadvilág, többek között az elefántok, a zsiráfok, az orrszarvúak és az oroszlánok védelmére.

 

Félő, hogy ennek hiányában Afrika-szerte megnő az illegális orvvadászat a védett területeken.

A Wildlife Ranger Challenge révén összegyűjtött pénzeszközök legalább 5000 ranger fizetését fedezik, lehetővé téve számukra, hogy eltartsák a családjukat, megvédjék a veszélyeztetett vadon élő állatokat a kontinens legkiszolgáltatottabb területein.

eliud kipchoge runs in solidarity with kenyan wildlife rangers ts

Cambridge hercege így beszélt erről:

„Afrika védett területeinek őrei a természetvédelem meg nem énekelt hősei, akik hihetetlen sokat értek el, pedig az esélyek ellenük szóltak. A Covid-19 járvány hatása azt jelenti, hogy sok ranger még keményebben dolgozik, egyre inkább kimerülten, egyre kevesebb forrással. Minden eddiginél fontosabb, hogy az őrök egész Afrikában megkapják a létfontosságú munkájukhoz szükséges támogatást. Ezért örülök, hogy ez az új Ranger Fund segít a védelem alatt álló területeken, amelyeknek a legnagyobb szükségük van rá, és folyamatosan őröket telepítenek a helyszínre.”

A Scheinberg Segélypénztár, a Challenge alapító adományozója 5 millió dollárnak megfelelő összeget különített el a rangerek támogatására, azzal a céllal, hogy összesen 10 millió dollárt gyűjtsön, és több ezer rangert újból foglalkoztasson. A Scheinberg Segélyalapot 2020 márciusában alapította Mark Scheinberg üzletember és emberbarát családjával együtt, válaszul a Covid-19 járványra.

Forrás: trailrunningmag.co.uk | tusk.org

Utoljára frissítve: kedd, 29 szeptember 2020 17:10

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk