Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

A téli triatlon világbajnokságon a norvégok és az olaszok uralták a mezőnyt Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Kétnapos rendkívül éles küzdelmekkel színesített elit és korosztályos téli multisport-esemény ért véget vasárnap a norvégiai Skeikampen városában, 40 km-re északra az 1994-es téli olimpia helyszínétől, Lillehammertől. A házigazda Norvégia uralta a dobogót, 16 aranyat begyűjtve. Az elit téli triatlon világbajnokok az olasz Sandra Mairhofer és a norvég Hans Christian Tungesvik.

27 márc. 2023 Hozzászólás: Hozzászólás  
A téli triatlon világbajnokságon a norvégok és az olaszok uralták a mezőnyt Foto: ITU

A 2023-as bajnokságot csütörtök este az ITU részéről Marisol Casado, a norvég triatlon szövetség elnöke Anette Brurås, valamint Skeikampen polgármestere, Anette Musdalslien nyitották meg hivatalosan, a nemzetek hagyományos zászlóvivő felvonulását követően.

A pénteki duatlon világbajnokság intenzív futás-sífutás akcióval nyitotta  meg az eseményt, mielőtt kisütött a nap a vasárnapi futás-kerékpár-sífutás triatlon versenyszámra. A két nap alatt összesen 19 nemzet sportolói versengtek a 39 világbajnoki címért, az elit versenyben és különböző korosztályos futamokban. [GALÉRIA]

A magyar színeket a 30-34 éves korosztályban Tilk Bence képviselte, aki szoros versenyben szerezte meg a bronzérmet! Végig a második helyen haladt, de sífutásban az olasz Matteo Carli jóval gyorsabb volt (korosztályos eredmények).

Virágok helyett az érmesek mindegyike fenyőcsemetét kapott. A fákat tavasszal ültetik el, és egy erdőt hoznak létre a Skeikampenben megrendezett első téli triatlon világbajnokság emlékére, amely a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt, amelyet a helyi szervezőbizottság az esemény központi elemévé kívánt tenni.

A cikk folytatódik a hirdetés után...

Pénteken a környéken élő 200 ukrajnai és szíriai iskolás csatlakozott a helyi gyerekek százaihoz, akik a duatlonon szurkolnak, autogramot kérnek és kapnak, magukba szívják a téli világbajnokság különleges hangulatát.

„Csodálatos lehetőség volt ez arra, hogy inspiráljuk ezeket a gyerekeket, összehozzuk őket, és lehetővé tegyük számukra, hogy testközelből szemtanúi legyenek a világszínvonalú versenyeknek” – mondta Marisol Casado, a World Triathlon elnöke.

Norvégia csapata 16 arannyal, 5 ezüsttel és 5 bronzzal végzett a korosztályos éremtáblázat élén. Az USA 6 aranyat és összesítésben 13 érmet, Németország összesítésben 9 éremből 4 aranyat nyert, Csehország, Nagy-Britannia és Ausztria pedig a következő legjobban teljesítő delegáció volt a két nap során. [GALÉRIA]

„Skeikampen csodálatos környezetet és kiváló szervezést biztosított ezeknek a versenyeknek. Nagyszerű érzés volt résztvenni, és látni, milyen hatást gyakorolt az első alkalommal megrendezett bajnokság a norvég téli triatlonosok körében minden kategóriában. A jövőben még sok téli triatlonra számítunk.”

Norway tops medal table in Skeikampen as 2023 World Triathlon Winter www.triathlon.org

Forrás: triathlon.org | Az esemény honlapja: skeitriathlon.no 

 

Free Joomla Lightbox Gallery
Utoljára frissítve: péntek, 31 március 2023 14:47

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk