Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x

Anne Haug és Magnus Ditlev a triatlon történelmét írták újra Roth-ban, a DATEV Challenge triatlon versenyen (+videó) Kiemelt

  • Állapot: Aktuális

Rekordok napja volt a DATEV Challenge Roth 2024 versenyen: a dán Magnus Ditlev zsinórban harmadik címét szerezte meg a triatlon Mekkájában a világ legjobb idejével (7:23:24), Anne Haug (GER) majdnem hat perccel javította meg Daniela Ryf mindössze egy éve Rothban felállított legjobb idejét.

10 júl. 2024 Hozzászólás: Hozzászólás  
Anne Haug és Magnus Ditlev a triatlon történelmét írták újra Roth-ban, a DATEV Challenge triatlon versenyen (+videó) Foto: DATEV Challenge, challengefamily.com

A 41 éves, 2019-es hawaii győztes csak múlt hétfőn, az utolsó pillanatban jelentkezett a hosszú távú triatlon versenyre - de a rajttól kezdve uralta a mezőnyt. A célegyenesben az új „Roth királyának” nevezett Magnus Ditlev a triatlonlegendák, Lothar Leder és Chris McCormack nyomdokaiba lépett triplával.

Eddig csak nekik sikerült sorozatban háromnál többször megnyerniük a Roth-i futamot: a darmstadti Lothar Leder, aki összesen ötször nyerte meg Rothot, 1996-ban, 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban nyert, míg az ausztrál Chris McCormack négy alkalommal győzött 2004 és 2007 között.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felzárkózhattam ide” – mondta Ditlev, aki tekintélyes, több mint 14 perces előnnyel végzett a brit Thomas Bishop (7:37:54) - aki ezzel beállította az új brit rekordot -, és az amerikai Rudy von Berg (7:38:30) előtt. „Ma minden nagyon jól ment nekem” – mondta Ditlev a célban. „Természetesen már egy kicsit ismerem a pályát. Ez mindenképpen előny volt. De a nézők ismét fenomenálisak voltak, és ösztönöztek erre a tempóra.”

Akkor érezte meg, hogy a dolgok ilyen jól alakulhatnak, amikor a Duna-csatornából az elsők között lépett partra.

„Ezután viszonylag gyorsan át tudtam venni a vezetést, és saját tempómban tudtam végig vinni a versenyt.”

A verseny keserűen ért véget Patrick Lange számára: a 37 éves, kétszeres hawaii győztes (2017-ben és 2018-ban) a 3,8 kilométeres úszás után a fájdalomtól nyögve, görnyedve érkezett a depóba, a bordáit fájlalta.

„Rögtön az úszás elején eltalálták az alsó bordáimat” – mondta később, amikor dörgő taps kíséretében belépett a stadionba a célterületen, annak ellenére, hogy már a kerékpárpályán fel kellett adni a versenyt.

Lange eleinte kerékpárra ült, és megpróbált versenyezni, ugyanis a verseny előtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy át akarja törni a 2:30 órás határt a maratonon. A kerékpáros körpályán megtett kevesebb mint 20 kilométer után azonban a 2021-es Roth-győztes kiszállt a versenyből.

A tavalyi második helyezett később kifejtette:

„A körülményekhez képest jól vagyok. A bordám nincs eltörve, "csak" erősen össze van zúzva. A szerencse ma nem volt igazán mellettem. De visszajövök!”

winners challenge roth finish terepsport

A női mezőnyben Anne Haug a svájci Daniela Ryf által mindössze egy évvel ezelőtt elért világ legjobb idejét 8:02:38 órával szárnyalta túl. Ez egyben Haug harmadik győzelme Rothban 2021 és 2022 után. Alig másfél hete döntötte el Haug, hogy újra rajthoz álljon Rothban. Vírusfertőzés miatt a szezon elején le kellett mondania versenyeit, és két hónapig nem tudott edzeni.

„Őrület: aztán ma minden a helyére került” – mondta a 41 éves sportoló, aki a heidelbergi Laura Philipp (8:14:13), a holland Els Visser (8:24:47) és a német Anne Reischmann (8:26:07) előtt végzett. Visser új holland rekordot állított fel teljesítményével.

A kétszeres Roth-győztes a célban sugárzott a boldogságtól:

„Csak a végén jöttem rá, hogy ez elég lehet a világ legjobb idejére. Ez fantasztikus volt!”

Anne Haug már egy ideje a világ legjobb idejéről álmodott.

„Ez olyan dolog, ami tökéletessé tette a karrieremet. Még jó, hogy most sikerült. 41 évesen kicsit szűk az idő a csúcsok beállítására. De úgy tűnik most sem a kor számít”

Egyébként a 2012-es londoni olimpiai résztvevőjének csak egy olimpiai érem hiányzott.

„De azért ezt elég jól tudtam kompenzálni a mai Rothban elért időmmel” – viccelődött a célban.

Laura Philipp, aki tavaly harmadik lett, örült, hogy egy helyet javított:

„Iszonyatosan nehéz nap volt, az egyik legnehezebb versenyem.”

Azt tette, amit csak tudott a kerékpáron, mivel Anne Haug elkaphatatlannak tűnt.

„Megpróbáltam maximalizálni a mai teljesítményemet. Ez nagyon jól sikerült.” – foglalta össze a 37 éves triatlonista.

winners challenge roth time terepsport

Eredmények

Nők

1. Anne Haug (DE): 08:02:38

2. Laura Philipp (DE): 08:14:13

3. Els Visser (NED): 08:24:47

Férfiak

1. Magnus Ditlev (DK): 07:23:24

2. Thomas Bishop (GB): 07:37:54

3. Rudy von Berg (US): 07:38:30

Forrás: challengefamily.com 

Utoljára frissítve: csütörtök, 11 július 2024 14:03

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk