Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Tereptriatlon Európa-bajnokság, Mester Bálint az elit mezőnyben Kiemelt

  • Állapot: Archív

Németország adott otthont az Európai Triatlon Szövetség (ETU) idei tereptriatlon Európa-bajnokságának, ahol Mester Bálint (X2S Superior TEAM) a felnőtt elit mezőnyben a 31. helyen ért célba.

Mester korábban korosztályos világbajnoki bronzérmesként és többszörös magyar bajnokként már letette névjegyét, de a profi mezőnyben az idei eredményével jelezte érkezését, Európa legjobbjai között.

20 júl. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  

Az elit férfiak között hatalmas meglepetésre nem az esélyesek nyertek, hanem mindhárom dobogós helyen a sportágban még nem nagyon ismert terepsportolók álltak: a győztes francia Arthur Forissier, valamint a német ezüstérmes Jens Roth és a bronzérmes Malte Plappert. Ez talán annak is köszönhető, hogy a nehéz, technikás pályán, nagy esőben a megszokott esélyek szinte soha nem jönnek be.

Mester egyenletes teljesítménnyel teljesítette a versenyt, de az előző napi 12 órás vezetés sajnos komolyan éreztette a hatását. Ennek ellenére a 49 profi induló között a 31. hely biztató a szeptemberi világbajnokság előtt.

Nem volt sok energiám a versenyen, már előtte fáradt voltam, de beosztottam az erőm, és az utolsó körig kitartott. Nem tudom hogy sikerült volna, ha nem előző nap vezetek 12 órát, de ez most így jött ki. Nagyon örülök, hogy itt lehettem. Mester Bálint, X2S Superior TEAM

Szuper volt a bringám, a Superior XP 977 tökéletesen működik! Nagyon kemény lejtők voltak és a SUP kitűnően állta a sarat, követ, gyökeret. A futásnál a sáros, sziklás, technikás terepen remekül tapadt a Salomon cipőm, pedig a rajt előtt egy órával még szakadt az eső! Mindkét felszerelés maximálisan hozta amit vártam tőle! Mester Bálint, X2S Superior TEAM

A női versenyt a 2011-ben Visegrádon megrendezett Európa-bajnokság aranyérmese, a svájci Renata Bucher nyerte a cseh Helena Erbenova és az osztrák Carina Wasle előtt.

A junior mezőnyben korengedéllyel Bognár Ábel is rajthoz állt és a nála 3-4 évvel idősebbek között a 7. helyen érkezett célba.

A víz hideg volt (20.2°C). Még a neoprént sem lehetett használni, így az úszás még magamhoz képest is rosszul ment. A bringa legalább nagyon jól ment. Gyors depózás után irány a futás. Az elején egy kicsit nehezemre esett felvenni a tempót de utána végig tudtam egyenletesen menni. Mindez egy 7. helyre volt elég. Bognár Ábel

Sok jó emlékkel fogog hazatérni életem első és remélem nem utolsó EB-jéről. Az volt még furcsa az eddigi versenyeimhez képest ,hogy nagyon szigorúan vették a szabályokat. Bognár Ábel

A versenyen való indulást a Magyar Triatlon Szövetség, a X2S TEAM, a Driving Experience, a Salomon és a Superior Bikes tette lehetővé.

A magyar bajnokságra augusztus 15-én Eger mellett kerül sor.

Foto: Tnatura, X2S TEAM

Esemény weboldala: ITU

Utoljára frissítve: kedd, 21 július 2015 13:15

Média

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...