Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2020. október 22. Csütörtök  Ma Előd és Korinna napja van.  

TVK triatlon, Tiszaújváros 2007

  • Állapot: Archív

ImageA világcsúcsot  jelentő, zsinórban tizenegyedik alkalommal adott otthont triatlon világkupa-futamnak augusztus 11-én, szombaton Tiszaújváros. A 11. BG TVK Triatlon Világkupára 35 országból érkeztek versenyzők. A nőknél Samantha Warriner révén új-zélandi, míg a férfiaknál a világranglistát vezető Javier Gomeznek köszönhetően spanyol siker született.

13 aug. 2007 0 comment
(0 szavazat)
 

Elsőként a 62 hölgy kezdte meg a két körös, összesen 1500 méteres úszást a sajószögedi Tolnai-tavon, ahol a kajakos kísérők között a sportág két világbajnoka, az olimpiai ezüstéremmel is büszkélkedő Rakusz Éva, illetve Szonda Kornélia kísérte a versenyzőket.

Az első 750 méter a brit Karry Lang hagyta mögött elsőként, ami 500 dolláros pénzdíjat sejtetett számára, melynek feltétele, hogy a mezőny első felében zárja a versenyt. Lang mögött a japán Akane Furutani hozta a többieket. Mintegy fél perc hátrányban Kovács Zsófia (GYÖTRI) volt ekkor a legelőnyösebb pozícióban a magyarok közül, de közvetlenül utána ért partot Szabó Zita (DSC-DSI) és Walkó Andrea (TVK-Mali TK) is. Koch Renáta (Mogyi SE) újabb 40 mp-el később mászott ki a pontonról, hogy megkezdje a második kört.

Az 1500 méter végén, a depóba érkezve az új-zélandi Nicky Samuels öltözött a leggyorsabban, így ő húzta ki az első kerékpáros sort a sajószögedi útra, ahol Lang és a tavalyi tiszaújvárosi világkupa első német Joelle Franzmann követte. Tiszaújvárosba érve még hétszer 5 kilométer várt a hölgyekre. A vezető boly, benne a szintén új-zélandi  Samantha Warrinerrel, 10 km megtétele után mintegy fél perces előnnyel haladt az egyebek mellett athéni olimpia ötödik helyezettjét, az olasz Nadia Cortassát és a világkupa-futam győztes, úhjabb új-zélandi Debbie Tannert is soraiban tudó üldözők előtt.

A második kerékpáros kört elsőként teljesítőnek járó 500 dollárra a svájci Daniella Ryf  szerzett jogot. A 20. kilométer megtételekor a második és harmadik boly összeért, így a  magyar hármas is egy perc körüli hátrányban követhette a spiccet. Mivel azonban az utolsó kör megkezdése előtt mindössze 13 másodpercre csökkent a nem éppen összedolgozó élen haladók előnye, sejteni lehetett, hogy az újabb depózásig összeért a két boly. Ez meg is történt, így egy ötvenegy tagú csoport – Kováccsal, Szabóval és Walkóval - vághatott neki először a mindent eldöntő 10 kilométeres futásnak, míg Kochnak két és fél perc lemaradása volt ekkor.

ImageKét és fél kilométer elteltével Warriner lépett el a többiektől, de 30 méterre mögötte ott szaporázta lépteit Tanner és az ausztrál világkupa-futam győztes Emma Moffatt és Cortassa is. Legjobb magyarként Kovács haladt el először a tribünök előtt, majd őt Walkó és Szabó követte. A második körben nem változott a sorrend, viszont Warriner a 30 métert 30 másodperc előnyre váltotta. Koch Renáta szédületes tempóban haladva fél percen belülre került az azonos pozícióban futó honfitársnőivel szemben. Egy körrel a befejezés előtt az új-zélandi lány tartani tudta az őt üldöző kettőst, melyet 10 másodpercre követett Cortassa. A verseny ezen szakaszában Koch  tovább robogott és a mezőny ötödik legjobb futó idejét produkálva 30. befutóként elfoglalta a legjobb magyar pozícióját, közvetlenül mögötte Kováccsal, majd Walkóval és Szabóval. A célba érkezéskor a győztes személye nem volt kérdéses, aki nem lett más, mint Samanta Warriner. Az ezüstérmet a finisben frissebbnek bizonyuló Emma Moffatt érdemelte ki, míg a bronz Debbi Tanneré lett.

Koch Renáta (Mogyi SE): -  Nagyon bánt, hogy az úszás során nem sikerült „lábvizen” haladnom, ezért nagyon rossz pozícióban kezdhettem meg legjobb számomat, a futást. Hiába teljesítettem ebben a remek mezőnyben az ötödik legjobb időt, mégis szomorú vagyok, hiszen ez csak a 30. helyhez volt elég, amiért nem sok vk-pontot kapok.

A világranglista és világkupa-összetett első helyezettjét, az újdonsült Európa-bajnok spanyol Javier Gomez-t, és a franciák kétszeres kontinens elsőjét, világbajnoki ezüstérmesét, Frederic Belaubre-t is a soraiban tudó 76 tagú férfi mezőny délután 4 órakor vetette magát a 680 éves Sajószögeden található tóba. A féltávnál elsőként partot érőnek járó 500 dolláros prémiumra az új-zélandi Dylan McNeice jelentkezett be, aki korai start miatt 15 mp-es büntetést kapott a zsűritől.

Image A részhajrá elsővel együtt Belaubre és Gomez néhány méterre elszakadt a többiektől. A végső partraszállás szintén az új-zélandi fiúnak sikerült a legjobban, Gomez és az orosz Dmity Polyansky előtt. A miskolci Kuttor Csaba (Uniqa-Team Miskolc SE) szokásosan kiválót teljesítve a nyitószámban, a hatodik helyen követte az előtte haladókat, de másodperceken belül megérkezett az osztrák-magyar Ágoston Szabolcs (Simon) és Lipták Tamás (DSC-DSI) is. A TVK-Mali színeiben versenyző Török-testvérek, az olimpiai kerettag Dániel, és a most debütáló öccse, Alfréd együtt   értek partot, velük tartott a tiszaújvárosiak kazah légiósa, a világbajnok Dmitriy Gaag, aki 2005-ben nyerni tudott a tiszaújvárosi vk-n, illetve a szintén fiatal Rendes Csaba (Uniqa-Team Miskolc SE) is. A második belvárosi kör végére kiírt részhajrát – esélyt az 500 dolláros prémiumra – Kuttor Csaba nyerte meg, aki ezúttal is nagyon bátran versenyzett.

Három körrel a vége előtt egy 30 tagú élboly alakult ki, Kuttorral és Liptákkal. Törökék Rendes Csabával és a Gyima becenévre hallgató, az utóbbi hónapokban két térdműtéten is átesett, még közel sem teljes edzésmunkát végző Gaag-al, meg a többiekkel újabb öt kilométer elteltével már 58 fősre hizlalták az élmezőnyt. A cseh Jan Janour az utolsó kilométereken megkísérelt elszakadni vetélytársaitól, hogy elsőként válthassa kerékpárját futócipőre. A szökés nem sikerült, hiszen a második depózást egy új-zélandi sportoló, Kris Gemmel abszolválta elsőként. Ez azért is figyelemre méltó, mert a derék Krisnek nem érkezett meg a kerékpárja Magyarországra, így honfitársnőjétől, a néhány órával korábban a női versenyt megnyerő Samantha Warrinertől kapta kölcsön az övét és ezzel tudott ilyen produkciót bemutatni. A 23 mp alatt váltó 57 tagú élcsoportban Gaag mellett valamennyi magyar fiú ott vitézkedett.

ImageA futás első körének végén „előjött” az addig a bolyban megbújó ötszörös világkupa-futam győztes Gomez, őt Belaubre és Gemmel követte szorosan, míg Kuttor 19-ként a legjobb magyar volt ekkor. Öt kilométernél Gomez már 11 mp-el előzte meg Gemmelt és újabb 13-al Belaubre-t. Kuttor tartotta pozícióját, Gaag a 18. volt ekkor, akit egy percre a legjobbaktól Lipták követett. A folytatásban az élen nem változott a helyzet. 7,5 kilométernél Gomez újabb 6 mp-et „rávert” Gemmelre, akit 19 mp-re követett Belaubre. A 2003-as tiszaújvárosi győztes ukrán Volodymyr Polikarpenko szorongatta a franciát de, a dobogóra nem tudott felkapaszkodni a célig. A győztesnek kijáró célszalagot a fiatal hispán szupersztár emelhette magasba. Gemmel megőrizte ezüstérmét Belaubre-val szemben, míg a legjobb magyarnak a 19. helyet kiérdemlő Kuttor bizonyult, aki külön csatát vívott a közvetlenül utána beérkező Liptákkal. A második otthonaként Tiszaújvárost választó Gaag teljesítményén érezhető volt a sérülése és az emiatt kimaradt futóedzések. Rendes Csaba megtette, amit tudott. Török Dániel minden bizonnyal nagyon szeretett volna előrébb végezni hazai pályán, míg öccse, Alfréd elérte célját, sikerrel teljesítette élete első világkupáját.

Kuttor Csaba (Uniqa-Team Miskolc SE): - Borzalmasan nehéz volt! Az elmúlt két hétben valamiféle vírusos betegség miatt nem tudtam rendesen készülni. Ez még nem az igazi Kuttor Csaba, remélem Hamburgra azonban utol érem magam!

A célba érkezést követő eredményhirdetésen a hölgyeknek Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára, a férfiaknak pedig Pálffy Gábor, a TVK Nyrt. kommunikációs igazgatója adta át az érmeket. A pezsgőket Libby Burrel, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) edzők és versenyzők képzéséért felelős sportigazgatója, Márkus Gergely, az ITU sportágfejlesztési igazgatója, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) főtitkára és dr. Márkus Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke osztotta szét a dobogósok között.

[ triathlon.hu ]

A www.terepsport.hu oldal főszerkesztője, koordinátora. A X2S TEAM edzője és versenyzője.

Bemutatkozás duplanyil

Webhely: www.triatlonedzo.hu/

Új hozzászólás

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

A maraton világcsúcstartó Eliud Kipchoge együtt fut az afrikai vadőrökkel (+videó) https://t.co/T5V6ekKE5V @eththv által
Egy kis esti móka 💪💪💪 – fantasztikusan van, itt: Multisport Bázis https://t.co/zXtBECkHwn
Azt hiszem Terry Jonesről, a Monty Python egyik tagjáról így illő megemlékezni. Szomorúan, de vidáman... Isten áldj… https://t.co/6SmSLchZiA

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Az oldal használatával elfogadod a sütik használatával kapcsolatos irányelveket.

(Az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 RENDELETE szerint)