Bejelentkezés  \/ 
x
vagy
 Use Facebook account  Use Google account
x
2024. március 28. Csütörtök  Ma Gedeon, Johanna és Hanna napja van.  

Andalucia MTB Bike Race 3 - 4. nap

  • Állapot: Archív

A verseny a király-etapjához érkezett, amely alaposan átrendezte a mezőnyt. Az eddig magabiztosan szereplő Extremadura MTB TEAM ma egy defektnek és egy láncszakadásnak köszönhetően 15 perc hátrányt gyűjtött be, amit bár derekasan küzdöttek, 12 percre sikerült csupán csökkenteni a szakasz céljáig.

A szakaszt az eddig 2. helyen álló SELEÇÃO NACIONAL LIBERTY SEGUROS 1 (SERRALHEIRO DAVID, OLIVEIRA TIAGO) csapata nyerte és ezzel az összetettben is az élre került. A második helyre a TOPEAK ERGON RACING TEAM 1 (Kristian Hynek, Alban Lakata) rutinos csapata jött fel, akik az idei Cape Epicre is ebben az összeállításban készülnek.

27 febr. 2015 Hozzászólás: Hozzászólás  
Andalucia MTB Bike Race 3 - 4. nap andaluciabikerace.com

 

WABERER'S AREUS MTB TEAM 2 (Szatmáry András-Vigh Zoltán) feladni kényszerült a küzdelmet Zoltán gyomorproblémái miatt, így a következő napokon (mivel a szabályok ezt megengedik) Szatmáry András egyedül folytatja és az 1-es csapatot segíti.

A Blazsó Márton-Oscar Ferrer  KROSS - PROBIKE RACING TEAM páros magabiztosan versenyezve a 22. helyen áll 3 nap után, míg a WABERER'S AREUS MTB TEAM 1 (Parti András-Juhász Zsolt) a 26. pozíciót foglalja el.

A hölgyek versenyében is nagy volt a felfordulás, a Dósa Eszter-Poór Brigitta kettős (VITALITÁS SE-KROSS-MERIDA-HUNGARY) ma kisebb krízisen ment át, bár nagyot küzdve a 10. helyre hozták magukat, az összetettben visszacsúsztak a 8. helyre, a brit csapat mögé.

Eszter szavai a verseny után:

"A király etap - mit mondjak, finoman fogalmazva is méltó a nevéhez: 75 kili, 3100m szinttel, majd' 1500m magasságban is ügyeskedve az egynyomos sziklakertben... Tudjátok, leginkább a hosszú és meredek kaptatókért rajongok - na abban aztán nem volt hiány! De ami még ennél is jobb: a sok "popsin-csúszós-bringa-tologatós-tekerhetetlen" lejtő mellett olyan remek ereszkedős nyomvonalakat is jelöltek a szervezők, hogy igazi élvezet volt (habár a meredekség miatt már szinte a hátsó keréken ültem...) :-) Brigivel hősiesen küzdve ma a 10. helyen zártunk! Minden erőnket, tudásunkat, jókedvünket beleadjuk!"
A szakaszt ismét a Milena Landtwing-Esther Süss kettős nyerte, és őrzik az összetettben vezetőnek járó zöld-fehér trikót is.
 

Andalucia Bike Race 4. nap

Minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A legrövidebb szakaszt az Extremadura MTB csapat nyerte, amivel visszazárkóztak az összetett dobogó közelébe. Az azonban kérdéses, hogy a hátralévő 2 szakasz elég lesz-e nekik, hogy újra átvegyék a vezetést, hiszen a HYNEK-LAKATA valamint a SERRALHEIRO-OLIVEIRA kettős is csak a pozíciójuk megtartására törekedett, így mindössze fél percet veszítettek.

A nap híre, hogy Jose Antonio Hermida is feladta a küzdelmet, egészségügyi okokra hivatkozva.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Blazsó-Ferrer kettős a mai 24. helyével a 21. helyre jött fel az összetettben az egyenletes teljesítményüknek köszönhetően. A Parti-Juhász kettős a 30. helyen érkezve a 25. helyet foglalja el az összetettben a 4. nap után.

A hölgyek versenyében ma a 2013-as XCO világkupa összetett győztes szlovén Tanja Zakelj és csapattársa a spanyol Claudia Galicia végeztek az élen (POLAR TREK TEAM), a Landtwing-Süss kettős pedig továbbra is őrzi összetett 1 helyét.

andalucia mtb marathon Eszti Brigi

A magyar lányoknak nagyon feküdt a mai rövidebb szakasz, ahol bő negyed óra hátránnyal a 6. helyen érkeztek sprintbefutóra  a Spanyol .PRIMAFLOR ORBEA RACING TEAM versenyzőivel. Ezzel ismét visszaszerezték az összetett  7. helyet, sőt mivel a Dán Válogatott Pároson ma 8 percet hoztak , még a 6. hely is elérhető közelségbe került.

Brigi a 4. szakaszról:

"Kicsit izgulva álltam ma rajthoz, hogy jól menjünk, hiszen ez az első többnapos maraton versenyem. Mindamellett hogy iszonyat kemény verseny, nagyon jól érzem magam. A pálya rendkívül technikás, viszont sokat lehet tanulni, tapasztalatot szerezni. A mai napon nagyon jól taktikáztunk. Sajnos a sprintbefutón, ha centiméterekkel is, de alulmaradtunk, így is a 6. helyen zártunk. Eszterrel remek párost alkotunk, nagy az összhang! :-) "

(megjegyzés, a 6. helyért a sprintbefutót végül Eszterék nyerték, hiszen a szabályok szerint a 2. áthaladó csapattag ideje számít)
.

További info www.andaluciabikerace.com a fényképek forrásmegjelöléssel felhasználhatók

3 szakasz video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o37UGNblJdo
4. szakasz videó: https://youtu.be/EV30jL0pKjk

Forrás: Szász Viktor

 

Utoljára frissítve: péntek, 27 február 2015 13:36

Edzés, támogatás

A terepsport.hu a X2S TEAM multisport csapattal és edzőivel várja a felkészüléssel, edzéssekkel kapcsolatos kérdéseket. Csapat vagy személyi edzéseken is állunk az érdeklődök rendelkezésére.

Életmód tanácsok

Szakembereink a legtöbb életmód témában rövid időn belül választ tudnak adni. Elsősorban a természetgyógyászattal kapcsolatosan, de tagjaink között orvosok is várják a kérdéseket.

Táborok, csapat

A terepsportok legaktívabb és legeredményesebb magyar csapata a X2S TEAM. Tagjai közé várja azokat, akiknek a kalandok és a kihívások az élet mindennapos részei.

Kapcsolatok

Aktív kapcsolataink vannak a hazai és nemzetközi szervezetekkel, versenyrendezőkkel, így szinte bármilyen sporttal, versennyel kapcsolatos kérdésben nagy valószínűséggel tudunk segíteni.

Top Tweets

Maradjunk kapcsolatban!

Budapest, Solymár
T: +36 30 48 88 261
T: +36 70 70 84 474

X2S TEAM - terepsport felsőfokon

Magyarország legeredményesebb terepsport csapata a X2S TEAM

2005 óta 100+ bajnoki címet érdemeltek ki a sportolók, 2000+ eseményen vettek részt, a kiemelt médiamegjelenések száma 200+ (TV, magazinok, rádió interjúk) és a csapat 50+ rendezvényt szervezett.

Legyál Te is tagja ennek a közösségnek!

Amiért érdemes belépned a csapatba:

  • közös edzések, versenyek itthon és külföldön
  • egyedi megjelenés, csapatmez
  • váráslási kedvezmények
  • máshol nem megtalálható MULTISPORT érzés

Itt jelentkezhetsz, érdeklődhetsz duplanyil

Hivatalos

A www.terepsport.hu weboldal hivatalos tartalma.

 

Hivatalos

Oldaltérkép


 

Ars poetica

Rólunk

 

A figyelmedbe ajánljuk...